Mielona Łupina Ostropestu Plamistego - Silybum marianum
Kraj pochodzenia: POLSKA
Gospodarstwo Rolne Baranowo 9, 88-150 Kruszwica
Skład: Łupina Ostropestu
Nasiona pochodzące z naszej plantacji są najwyższej jakości. Posiadają idealną barwę, połysk oraz właściwości śluzowe, świadczące o profesjonalnej uprawie oraz świeżości.
Prowadzimy uprawy w sposób naturalny, pozbawionej chemii oraz oprysków. Najważniejsze jest dla nas zdrowie, co doceniają nasi stali Klienci. Polskie rolnictwo jest naszą pasją oraz tradycją pokoleniową.
To właśnie w Łupinie nasion Ostropestu mieści się moc tej rośliny - Sylimaryna. Oczyszcza oraz wzmacnia ona wątrobę z zanieczyszczeń cywilizacyjnych, na które nie mamy wpływu, lecz możemy się przed nimi chronić , regularnie oczyszczając swój organizm za pomocą naturalnych środków.
Łupina Ostropestu Plamistego jest jednym z najlepszych środków stosowanych w celu odtrucia organizmu z wszelkiego rodzaju zanieczyszczeń i toksyn.Swoje wyjątkowe zdolności odtruwające zawdzięcza obecności silimaryny.
Jest szczególnie pomocny w przypadku uszkodzeń, stłuszczeniu i marskości wątroby oraz zaburzeniach pracy woreczka żółciowego. Odtruwa i regeneruje wątrobę, która jest obciążona wysoko przetworzoną dietą, nadużywaniem alkoholu i środków farmaceutycznych, długotrwałym zażywaniem antybiotyków, cukrzycą, chorobami wirusowymi czy w wyniku zatruć grzybami.
Sposób użycia:
1-2 łyżeczki dziennie
Doskonale nadaje się do musli, sałatek, owsianek, warzyw na parze, koktajli, kanapek, ciast i chleba.
Z nasion tłoczymy dla Państwa najwyższej jakości olej. Jest on tłoczony na zimno,
nierafinowany, nieoczyszczony.
Nie stwierdzono toksyczności ostropestu oraz działań ubocznych, jednak nie zaleca się spożywania podczas ciąży oraz karmienia piersią. Przeciwwskazaniem jest również niedrożność dróg żółciowych.
Badania wykazały jego działanie antynowotworowe, w przypadku raka prostaty, sutka, szyjki macicy, okrężnicy oraz płuc. Ostropest plamisty pozytywnie pływa na skórę, chroni ją przed szkodliwym promieniowaniem UV.
Alergeny:
Z uwagi na obecność innych surowców w naszym gospodarstwie, nie możemy wykluczyć obecności alergenów: gluten i produkty pochodne, orzechy, soja, seler, gorczyca, orzeszki ziemne, sezam.