» » Mniszek Lekarski korzeń cięty

Kontakt

  • PPHU Czas Natury
    Baranowo 9
    88-150 Kruszwica
    NIP: 556-265-26-73
  • E-mail:sklep@czas-natury.pl
  • Telefon669 378 607
    604 146 947
  • Godziny działania sklepuponiedziałek - piątek 9:00 - 17:00
Mniszek Lekarski korzeń ciętyMniszek Lekarski korzeń cięty
Mniszek Lekarski korzeń ciętyMniszek Lekarski korzeń cięty
Polecamy

Mniszek Lekarski korzeń cięty

Koszt wysyłki: od 13,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
Kurier pobranie - 16,00 zł
InPost Paczkomat - 13,00 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Stan magazynowy:

Stan produktu: Nowy

Waga

Cena: 6,00 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

Mniszek Lekarski - Taraxacum officinale

100% korzeń
Kraj pochodzenia: POLSKA

Gospodarstwo Rolne Baranowo 9




Mniszek Lekarski jest rośliną wspierającą
oraz wzmacniającą organizm.


Polecany jest we wczesnych fazach przeziębienia, infekcji oraz w okresach zwiększonego narażenia na zachorowanie. 
Po okresie zimowym mniszek może pomóc nam odzyskać siły oraz uzupełnić niedobory mikroelementów, szczególnie w potas.


Mniszek skutecznie wzmacnia układ moczowy.

Właściwości moczopędne oraz oczyszczające mniszka wykorzystywane są w przypadku schodzeń pęcherza, nerek oraz kamicy moczowej. 

Mniszek działa przeciwcukrzycowo.

Z uwagi na obecność insuliny mniszek reguluje gospodarkę
węglowodanową oraz zmniejsza przyswajanie cukru.


Mniszek zmniejszenie łaknienia, co wpływa na zwiększenie poczucia sytości.

Mniszek wspiera pracę wątroby oraz ją oczyszcza. Dzięki właściwościom regulującym trawienie, mniszek eliminuje zaparcia, niestrawności oraz wspomaga wzdęcia.

alt


Polecana jest herbatka z korzenia mniszka lekarskiego - na dolegliwości żołądkowe, poprawę trawienia, wzmocnienie odporności, oczyszczenie oraz wzmocnienie organizmu, wzmocnienie wątroby oraz regulację soków trawiennych.

 

alt

Kraj pochodzenia: POLSKA - własna plantacja
Producent: Gospdoarstwo Rolne Baranowo 9 88-150 Kruszwica
Przechowywanie: w suchym i ciemnym miejscu.
Sposób użycia: napary, odwary.
N
apar - 1 łyżeczkę korzenia zalać szklanką wrzątku, 5 min pod przykryciem. Pić 2 razy dziennie.
Odwar - 1 łyżkę zagotować w 1 szklance wody, w garnku, gotować pod przykryciem 15 min. Odstawiamy na 15 min, cedzimy. Pijemy 2 razy dziennie, maksymalnie 10 dni.

AlergenyZ uwagi na obecność innych surowców w naszym gospodarstwie, nie możemy wykluczyć obecności alergenów: gluten i produkty pochodne, orzechy, soja, seler, gorczyca, orzeszki ziemne, sezam.
 
 

 

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję